Hoe neem ik strategische beslissingen over extern transport?

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Transportkosten maken een groot deel uit van de bedrijfsuitgaven. Het is daarom van essentieel belang dat de decision makers van een bedrijf altijd toegang hebben tot heldere en gemakkelijk interpreteerbare analyserapporten. Zo kunnen er sneller strategische beslissingen genomen worden met betrekking tot supply chain management en is de follow up makkelijk te controleren.

Met PhiRater beschikt je niet alleen over een slimme operationele tool die in een mum van tijd tarieven, extra kosten en de service van transportpartners vergelijkt en de beste oplossing voor elk transportorder voorschotelt. Het verwerkt ook continu alle data van order tot facturatie waardoor handige analyserapporten altijd voorhanden en te raadplegen zijn door alle decision makers uit het bedrijf.

De supply chain manager kan volop focussen op zijn taak en hoeft niet lastig gevallen te worden door vele vragen van verschillende diensten ivm werking en resultaten van extern transport. Dankzij PhiRater hoeft niemand kostbare tijd te steken in het verzamelen, berekenen en interpreteren van data.

Iedereen in het bedrijf die er belang bij heeft om resultaten van de workflow en kosten van het extern transport te kennen, kan simpelweg inloggen in PhiRater. In enkele klikken zijn gebruiksvriendelijke en uiterst betrouwbare analyserapporten te destilleren met daarin een schat aan relevante informatie over de prestaties van transportpartners, de uitgegeven budgetten, het aantal en soort orders, het belang van additionele kosten, …

Het is dankzij die rapportage van PhiRater dat het management conclusies kan trekken en strategische beslissingen kan nemen. Met als doel? Een efficiëntere werking van de supply chain en een besparing op externe transportkosten.

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders