Verbeter de efficiency van uw transportactiviteiten en bespaar tegelijkertijd op kosten

Het efficiënter maken van uw supply chain, zonder dat u veel moet investeren in IT, wordt steeds belangrijker. Webgebaseerde platformen kunnen u daarom het juiste inzicht verschaffen. Combineer met PhiRater eenvoudig informatie uit diverse IT-bronnen en bekijk hoe u uw transportactiviteiten goedkoper en beter kan maken.

Verladers die erin slagen om hun supply chain nog iets efficiënter te maken hebben zicht op onder andere lagere transportkosten. Het maken van slimmere combinaties, het reduceren van onnodige vervoersbewegingen en simpelweg meer controle over de transportprocessen liggen daaraan ten grondslag. Verbeteringen voor verladers op het gebied van flexibiliteit en klantenservice liggen eveneens ‘voor het oprapen’.

Een efficiëntere supply chain is waar verladers absoluut op zouden moeten aansturen. Dat bewijzen diverse onderzoeken van gerenommeerde bureaus (Gartner / Transport Intelligence / Deloitte). Niet zozeer omdat dit hen zelf voordelen biedt, maar omdat het de enige manier lijkt om ook in de toekomst successen te behalen. De markt in de vorm van klanten en eindklanten vraagt niet alleen om lagere kosten voor zendingen, maar ook om steeds meer initiatieven op het gebied van klanttevredenheid. Samenwerking met ketenpartners en investeringen doen in de juiste IT-tools, zoals PhiRater, is een voorwaarde om een soepele en goed presterende logistieke keten op te zetten.

Procesondersteuning en spelen met transportdata

Een onmisbaar aspect bij het verbeteren van uw ketenefficiency is het kunnen beschikken over pragmatische procesondersteuning en het spelen met transportdata. KPI’s definiëren en controleren, inzicht in transporttarieven hebben en weten welke vervoerders onder welke condities waar zijn in te zetten is van groot belang bij het maken van de juiste keuzes. Een groot deel van de verladers die nu zoekt naar meer proces en kostencontrole heeft in het verleden transportactiviteiten uit handen gegeven aan logistiek dienstverleners en vervoerders. Maar een gebrek aan IT-koppelingen, onduidelijkheid in afspraken over KPI’s en een afwezigheid van inzicht in transportkosten, heeft geleid tot onvrede en vermoedelijk hogere kosten dan verladers wensen te betalen.

Automatisch transportopties vergelijken

Met een webgebaseerd platform als PhiRater kunt u als verlader een groot deel van de gewenste controle weer in handen krijgen én daarmee ook de grip op transportprocessen en bijhorende kosten. PhiRater kan u ondersteunen met behulp van een automatische vergelijking van alle transportopties. In een paar stappen presenteert het aan u de best mogelijke keuzes. PhiRater is geen TMS. Maar u zit vermoedelijk ook niet op een volwaardige planningoplossing te wachten voor de transporten die u in handen van een derde partij heeft gegeven. Toch heeft u met het platform de gewenste grip op uw zendingen en aanvullend op alle stappen die zich bevinden tussen het plaatsen van een transport order en het controleren van de facturen. Voeg daaraan een overzichtelijke analysefunctie toe die u zal ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen.

Koppel IT eenvoudig en webgebaseerd

Het efficiënter maken van uw supply chain is een grote stap dichterbij gekomen, zonder dat u enorme bedragen dient te investeren in IT. Webgebaseerde platformen zijn de basis voor het inzicht waar u naar zoekt, u kunt informatie uit diverse IT-bronnen eenvoudig combineren en zo eindelijk zien hoe u uw transportactiviteiten goedkoper en beter kunt maken.

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders