Waarom u als verlader meer heeft aan PhiRater dan aan een Transport Management Systeem?

Wilt u graag besparen op de investering in een volwaardig Transport Management Systeem? Kies dan voor een eenvoudig integreerbare oplossing met uw ERP zoals PhiRater. Stap over van het manueel gegevens ingeven naar data die meteen in uw online systeem loopt.

Transportfirma’s kunnen vandaag absoluut niet meer zonder een modern Transport Management Systeem of TMS. Maar voor u als verlader, zit dat anders. Ook u wilt uiteraard grip hebben en houden op uw transporten, het is immers belangrijk om uw klanten goed te bedienen. Maar in veel gevallen kunt u zich de investering in een volwaardig TMS besparen. We leggen uit hoe dit zit. 

De kans is groot dat u uw transportactiviteiten heeft ondergebracht bij een vervoerder of logistiek dienstverlener. Voor deze specialist is het managen van uw transport een kerntaak. Deze dienstverlener zal u zo goed mogelijk willen ondersteunen, maar heeft daarnaast ook meerdere belangen te dienen. Een beetje controle houden op het reilen en zeilen van uw zendingen is daarom vanuit uw perspectief wel gewenst. Maar een grote investering in een volwaardig TMS is echter overbodig want een dergelijk systeem is bovenal een administratieve IT-oplossing en een planningstool die de beste route uitstippelt voor diverse ritten/zendingen en verder aangeeft op welke plaatsen een chauffeur een lading dient te lossen. Met PhiRater beheert u uw transportzaken volgens de behoefte van u als verladers.

PhiRater voor verbeteren van prestaties en behouden van controle

Het plannen van ritten laat u over aan uw dienstverlener, hooguit geeft u door aan welke voorwaarden de transporten dienen te voldoen. U bent vermoedelijk vooral geïnteresseerd in de afleverprestaties. Daarnaast zult u regelmatig transporttarieven willen vergelijken en meer inzicht krijgen in transportstromen. Dit stelt u in staat tot het voeren van gesprekken in detail met uw dienstverleners om te optimaliseren. PhiRater is specifiek ontwikkeld voor verladers die gebruik maken van externe logistieke partners en die de noodzaak voelen om verbeterslagen te maken. De groep klanten groeit snel en er liggen duidelijk verbeterkansen in het verschiet.

Koppel eenvoudig met uw ERP en reduceer manuele activiteiten

De basis van het platform is webgebaseerd en dat zorgt ervoor dat u als verlader min of meer kunt overstappen van manuele handelingen in Excel naar data die direct in uw online systeem loopt. In de standaard van het platform zijn diverse koppelingen verwerkt naar ERP- en TMS-systemen. Het matchen van transportgegevens is daarmee zeer eenvoudig. Sterker nog, PhiRater is al voorzien van veel transport gerelateerde en slimme info en wanneer u deze koppelt aan uw ERP zorgt dit voor een combinatie aan data die u in staat stelt tot het verbeteren en flexibel maken van uw supply chain. De mogelijkheden om te ‘spelen’ met het aspect transport nemen zienderogen toe. Tel daarbij de reductie aan handmatige handelingen (én bijhorende foutkans!) op en er is sprake van een win-winsituatie. Het is voor u een kwestie van kiezen voor slimme oplossingen op de leest geschoeid van verladers, i.p.v. op die van de transportbedrijven.

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders