Vergelijkende kracht helpt complexiteit en kosten tackelen in voedingssector

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

De voedingssector is een branche apart. De markt kenmerkt zich door strenge regels en eisen, zeker waar het de traceerbaarheid betreft. Deze eisen leggen ook een deken van complexiteit over het transport van stoffen in de voedingssector. Gelukkig is dankzij PhiRater een stuk duidelijkheid te scheppen in dit complexe transportlandschap. Het is de kracht van de vergelijking die hiervoor zorgt.

Snel verwerken van complexe variabelen

Het kunnen vergelijken van transporteurs kent de nodige variabelen. Het gebruik van een overzichtelijk platform waarmee ondernemers snel diverse aanbieders op verschillende manieren kunt vergelijken én selecteren is vandaag de dag vrijwel onmisbaar. De snelheid van handelen kan immers invloed hebben op zowel de kwaliteit als de prijs van transport. De PhiRater transport control tower is voorzien van speciale functionaliteit voor de voedingssector. Complexe variabelen  zijn snel te verwerken en zo is ook de beste transportoplossing in een mum van tijd beschikbaar.

Vergelijkende kracht

Regels en de behoefte aan zekerheid, bijvoorbeeld in de vorm van het kunnen doorgeven van POD’s, bepalen welke transporteur wel of niet geschikt is voor het vervoer van voedingsstoffen. Juist om deze reden is in het PhiRater-platform voor de voedingssector de vergelijkende kracht centraal gepositioneerd. Binnen de benchmarking functie kunnen verladers eenvoudig de opties vergelijken van nieuwe lanes én vervoerders die zich aanbieden. Aansluitend hieraan ondersteunt het platform ondernemers bij het overzichtelijk verwerken van tenders, waardoor ze snel de juiste beslissingen kunnen nemen.

Data delen binnen de keten

Transporteurs geven digitaal data door met behulp van PhiRater en dankzij het digitaal beschikbaar hebben van de data is het integreren van deze gegevens in de bestaande businessprocessen geen issue meer. In het PhiRater-platform zijn de belangrijkste datastandaarden verwerkt, wat het voor zowel verladers als vervoerders eenvoudig maakt om data met elkaar te delen. Nog een voordeel is, dat deze data niet door mensenhanden wordt overgetypt. De kans dat hiermee fouten ontstaan is immers aanzienlijk. En fouten in data is niet iets wat bedrijven in de voedingssector zich kunnen permitteren. Zeker niet wanneer het data betreft die van belang is voor de traceerbaarheid van producten.

Kostenbeheersing

Hoewel verladers actief in de voedingssector niet altijd alle keuzes op basis van lage prijzen maken, is het hebben van overzicht in de kosten uiteraard wel van groot belang. PhiRater voor de voedingssector is voorzien van de mogelijkheid waarbij eenvoudig een beeld is te vormen van eventuele additionele kosten, bijvoorbeeld als gevolg van benodigde certificaten. Doen extra kosten zich voor, dan zijn deze direct zichtbaar en kan de verlader op basis hiervan beslissen actie te ondernemen. Het platform is al met al een combinatie van functionaliteiten die ondersteunen bij het combineren van zowel kwaliteit als zo laag mogelijke kosten op transportgebied.

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders