5 tips om te besparen op extern transport

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Je bent als verlader afhankelijk van extern transport. Dan is de kans groot dat die transportkosten flink wegen op je uitgaven. PhiRater geeft daarom vijf concrete tips om te besparen op vervoerskosten en een impact te creëren op je EBITA (Earnings before interest, taxes and amortization.) 

 • 1. Ga voor een shortlist aan betrouwbare partners

  Stop je eieren niet in één mandje. Werk niet met één transportpartner, maar leg via tendering een shortlist aan van betrouwbare partners zodat je voor elk order de ideale transporteur kan boeken.

 • 2. Vergelijk tarieven bij elk order

  Gebruik een slim IT-systeem dat in enkele seconden tarieven kan vergelijken voor elk individueel transportorder en rekening houdend met jouw parameters. Zo kies je steeds voor de beste opportuniteiten en prijzen.

 • 3. Automatiseer je supply chain

  Tarieven vergelijken, maar ook orders plaatsen, analyse- en kwaliteitsrapporten opmaken: steek er geen uren en dagen werk in. Gebruik de juiste software tool!

 • 4. Betaal geen incorrecte facturen

  Automatiseer je factuurcontrole! Zorg dat afwijkingen tussen je transportoffertes en de uiteindelijke facturen automatisch gesignaleerd worden. Zo betaal je nooit te veel én moet niemand uren manueel facturen controleren.

 • 5. Analyseer je extern transport en optimaliseer

  Berust niet in de gang van zaken, maar hou altijd de vinger aan de pols: via heldere analyserapporten ontdekken jij en alle relevante decision makers welke orders best verlopen, waar ruimte is voor optimalisatie en hoe goed de geleverde service is.

Een snelle Return on Investment is onze garantie

PhiRater is een slimme transport control tower, die alle bovenstaande functies combineert. Onze rater ontwart het complexe kluwen van vervoerstarieven, additionele kosten, flexibele verwachtingen van klanten en gloednieuwe opportuniteiten waardoor je als verlader flink kan besparen op transportkosten. Het komt bovenop je bestaande ERP-systeem en maakt het hele transport-luik volledig transparant. PhiRater garandeert je dan ook een snelle Return on Investment.

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders