Digitale transformatie in de logistiek: “De technologie is er klaar voor, nu de bedrijfsleiders nog!”

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Digitale revolutie in transportsector

Software ontwikkelaars Phi-OS en Pionira slaan de handen in elkaar. Met hun gloednieuwe partnership leiden de twee bedrijven de transportsector naar de digitale toekomst. Administratieve vereenvoudiging en een innovatie totaaloplossing voor de logistieke flow, dat is hun doel.

De logistieke sector staat onder druk. Enkel wie snelheid, flexibiliteit en productiviteit kan combineren met kostenefficiëntie, haalt zijn winstmarges. Zonder digitale transformatie kunnen bedrijven geconfronteerd met logistiek morgen niet meer mee. De integratie van de transport control tower PhiRater, dat in een mum van tijd transportcontracten vergelijkt, met het digitale data-platform Xynaps van Pionira biedt daarom een complete en sterk vereenvoudigde end-to-end aanpak.

Administratieve vereenvoudiging doet kosten dalen

Xynaps is een digitaal platform of ‘hub’ dat transporteurs, verladers en bijvoorbeeld douanediensten digitaal laat communiceren. Elke schakel in de supply chain kan bovendien zijn applicaties connecteren met de data hub. Pionira is momenteel voortrekker in het E-cmr verhaal. Barry Van Leuven, Pionira: “De digitale vrachtbrief, maar ook geautomatiseerde factuurcontroles, uitwisseling van meta-data zal heel wat rompslomp wegwerken en kosten naar beneden halen. Het is onze ambitie om de logistiek activiteiten van organisaties steeds verder te digitaliseren want alleen zo kan de sector efficiënter en productiever worden. De integratie van PhiRater in Xynaps sluit nu die volledige flow van transport management. Uiteindelijk komt er weinig tot geen papieren documenten meer kijken bij de hele afwikkeling van transport.”

Het sluitstuk van de transport-flow

Toon Fabry: “PhiRater blijft PhiRater: verladers en transporteurs kunnen dankzij onze software in real time hun transportcontracten vergelijken & evalueren. Zo krijgen ze onmiddellijk de beste oplossing volgens de specifieke parameters van hun transportorder. Verladers zetten daarna het transport in gang met een simpele muisklik. Dankzij die integratie van PhiRater in Xynaps, volgt daarna een sterk vereenvoudigde en versnelde administratieve afwikkeling van het order. Transportdocumenten worden beheerd in de cloud. Verladers, leveranciers en andere betrokkenen hebben rechtstreeks toegang tot alle data en kunnen die zeer gemakkelijk uitwisselen. Deze flow eindigt met de automatische facturatie én facturatiecontrole.”

De concurrentie voorbij

Dankzij de state-of-the-art datacommunicatie van Xynaps en de enorme flexibiliteit in het vergelijken van transporttarieven met PhiRater, kunnen verladers en transporteurs perfect de nieuwe uitdagingen van de toekomst aan. Barry Van Leuven: “De digitale revolutie is losgebarsten. De technologie is er helemaal klaar voor, nu de bedrijfsleiders nog.” Toon Fabry: “Een efficiënte logistieke organisatie waarbij je personeel enkel moet focussen op de uitzondering, dat is de toekomst. Wie nu digitaliseert, steekt dus simpelweg de concurrentie voorbij!”

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders