Textielsector kan vervoershandelingen automatiseren met Transport Control Tower

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

Verladende partijen in de textielsector zijn gebaat bij snelheid, zekerheid van aanlevering of een combinatie van beide. En vergeet kostencontrole niet. Met steeds sneller wisselend gamma neemt de logistieke uitdaging toe. Controle over de inkomende stromen is daarmee een absolute vereiste. Een transport control tower als PhiRater biedt uitkomst, als losstaande oplossing of gekoppeld aan uw ERP. U heeft daarmee als verlader een webbased tool voorhanden die u een exact zicht geeft op waar uw goederen zich bevinden. Ook geeft de control tower de kans om kosten te beheersen.

Afwijking in ETA?

Uitdagingen zijn er meer dan voldoende in de textielsector. De grillige consument, korte modetrends en lange lead-times zijn ingrediënten voor een complexe supply chain. Toch zijn er diverse ondernemers die erin slagen heel succesvol te zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze weten waarop ze kunnen rekenen. Eventueel hebben ze grip op de timing van het productieproces, maar zeker hebben ze de garantie over wanneer artikelen in de winkels arriveren. En indien zich een afwijking in de Estimated Time of Arrival (ETA) voordoet, kunnen ze direct aangeven of dit consequenties heeft voor de consument. Zeker bij geplande acties is dat van belang.

Snel inzicht in diverse transportopties

De transport intelligence oplossing PhiRater geeft inzicht in welke vervoerders beschikbaar zijn, waar deze wel of niet toe in staat zijn en welke kosten ze rekenen voor welk soort taak. PhiRater scant uw transportdatabase, vergelijkt vervoerders en zet ze in de volgorde die u wenst. Bijvoorbeeld op basis van prijs, transportdiensten of de meest milieu vriendelijke vervoerswijze. Dit geeft u een enorm duidelijk beeld van welke transporteur u het best van dienst kan zijn bij het naar Nederland of België halen van de textielproducten die u in Turkije of China heeft besteld. Het zijn slechts voorbeelden, maar alleen al deze twee verzendlocaties geven tientallen, zo niet honderden transportopties.

Hulp bij het maken van keuzes

De transport control tower helpt u bij het maken van de beste keuzes, terwijl u hieraan bovendien minder tijd aan kwijt bent. Neem Turkije. Veel verladers laten hun textielproducten in dit land maken of gaan er heen om collecties in te kopen. Waar in het verleden de keuze voor het transport vaak viel op de boot en soms het vliegtuig, zijn er nu veel meer variaties denkbaar. Kiest u voor combinaties van deze modaliteiten, laat u textiel liggend of hangend vervoeren? Er zijn ook vervoerders die dankzij hun slimme logistieke organisatie de rit vanuit Turkije over land in enkele dagen kunnen afronden. Dit biedt niet alleen kansen voor u, maar ook uitdagingen, want welke optie kunt u het beste kiezen?

Geautomatiseerde handelingen

PhiRater helpt u hierbij, door op basis van slimme algoritmes te plannen en vergelijken. U heeft ermee een tool in handen die u kan aangeven welke transportoptie het beste past bij uw wensen. De snelle vervoersoptie over land sluit misschien juist wel of niet aan bij de last-mile distributie. Dankzij PhiRater weet u dit in één oogopslag. Daarnaast neemt de tool zaken voor u uit handen als het automatisch verwerken van E-CMR- en andere transport gerelateerde documenten en de communicatie over leveringen naar klanten.

Tijd over voor uw klanten

Dankzij de transport control tower beschikt u over een software tool die u in staat stelt om uw tijd te investeren in datgene waarin u goed bent: klanten bedienen en de best denkbare service leveren. U steekt uw kostbare minuten en uren toch liever in het verbeteren van uw klantbeleving dan in het afhandelen van uw transport en bijhorende administratie? Laat die zaken maar aan PhiRater over en bespaar en passant op vervoerskosten.

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders