Vergroot de overzichtelijkheid en de grip op kosten van uw chemietransporten

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

Kwaliteit en prijs gaan bij transport hand in hand in de chemische sector. Maar is de kwaliteit vergelijkbaar, dan zal prijs de doorslag geven. En dus is het van groot belang om snel en effectief transportprijzen te kunnen vergelijken, zonder dat zich achteraf nare verrassingen voordoen als gevolg van onduidelijkheid aan het begin van een proces of ordertraject. Gebruikt u PhiRater, dan bent u verzekerd van een goed vergelijkingsplatform voor uw transporten. Dat helpt ongetwijfeld bij het opzetten van tenderprocessen.

Selecteer op transportaspecten die u belangrijk vindt

Aan het snel en duidelijk kunnen vergelijken van transporten zitten meer voordelen dan alleen een prijstechnische.  Binnen PhiRater is er de mogelijkheid om te selecteren op transportaspecten die voor u het belangrijkst zijn. Hecht u of uw klanten veel belang aan duurzaamheid, dan selecteert u hierop binnen PhiRater. Bent u vooral geïnteresseerd in de beste service, dan vinkt u dit aan, uiteraard in combinatie met andere elementen die u waardeert binnen de afhandeling van uw transport. Branche specifieke elementen, zoals vereisten over documenten en eventuele cleaning eisen zijn toegevoegd aan het platform.

De kracht van slim vergelijken

De kracht van het slim kunnen vergelijken zult u terugzien in uw prestaties. De vergelijkingen die PhiRater u laat maken, geven u de kans om nieuwe lanes en transporteurs die zich aanbieden te benchmarken. Aanvullend aan de benchmarks  hebt u via het webgebaseerde platform direct inzicht in uw transportstromen, zijn hiervan in no-time rapportages te maken en kunt u dus bijsturen op de door uzelf bepaalde KPI’s. Een helder overzicht van de stand van zaken, inclusief de uitgaven aan transport, ondersteunt u bij het handhaven van de vastgestelde budgetten.

Manage bulk- en afgewerkte goederen

Bent u actief in de chemische sector, dan kunt u voordeel halen uit de functie waarbij u stromen bulk en afgewerkte goederen managet, inclusief combinaties hiervan. De transport control tower van PhiRater toont u een overzicht van alle goederen die op pallets of in big bags vertrekken. Zijn er toeslagen in het spel, dan geeft het platform u daarvan ook een overzicht. Immers, niet alle kosten zijn altijd direct zichtbaar, dus hoe eerder en hoe duidelijker u zich een beeld kunt vormen van de toeslagen die transporteurs in rekening brengen, des te beter u grip kunt houden op uw uitgaven én kunt bijsturen waar nodig.

Combineer data en grijp in

Data is vandaag de dag goud waard. Gebruikt u PhiRater, dan kunt u dankzij deze ‘informatiehub’ of ‘transport control tower’ eenvoudig data uit diverse systemen gebruiken, inclusief die van de vervoerders waarmee u zaken doet. Het was nog niet eerder zo makkelijk om zowel een scherpe blik te houden op uw kosten, terwijl u op alle gewenste momenten kunt ingrijpen waar nodig.

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders