Bedrijven realiseren forse besparingen op transport dankzij Vlaams innovatiebedrijf

Met enkele muisklikken ontdekken welk extern vervoersbedrijf uit al je cont(r)acten  het goedkoopste,  eco-vriendelijkste, snelste of meest kwaliteitsvolle transport kan aanbieden voor een levering. Het is één van de troeven van het gloednieuwe web-based softwareproduct PhiRater. Bedrijven die PhiRater gebruiken zien hun totale transportkosten gemiddeld met 10% tot zelfs 25% dalen. Het grote potentieel van deze transport intelligence tool is ook Belfius niet ontgaan. DDe bank besliste om een krediet te verschaffen aan Phi-OS, het bedrijf dat de tool ontwikkelt.

PhiRater geeft bedrijven eindelijk inzicht in totale transportkost

Met enkele muisklikken ontdekken welk extern vervoersbedrijf uit al je cont(r)acten  het goedkoopste,  eco-vriendelijkste, snelste of meest kwaliteitsvolle transport kan aanbieden voor een levering. Het is één van de troeven van het gloednieuwe web-based softwareproduct PhiRater. Bedrijven die PhiRater gebruiken zien hun totale transportkosten gemiddeld met 10% tot zelfs 25% dalen. 

De transportwereld van vandaag is enorm complex. De vele variabelen, de vele additionele kosten, de verschillende vervoersmogelijkheden…het schrikt bedrijven af. Zij hebben liefst zo weinig mogelijk gedoe en kiezen al gauw voor een vaste oplossing met vaste tarieven.

Patrick Colpaert: “Wij adviseren bedrijven om die complexiteit net te omarmen want het bulkt vandaag van de opportuniteiten om extern transport slimmer aan te pakken. En dat is net wat PhiRater doet: onze rater verwerkt alle complexe variabelen uit de eigen opgemaakte database en presenteert in een mum van tijd de beste oplossingen voor elke levering. En dat allemaal op de meest eenvoudige manier voor de gebruiker. PhiRater automatiseert ook het volledige facturatieproces. Zijn er bijvoorbeeld mismatches tussen prijsafspraken en facturen? PhiRater haalt ze er zo uit. Dus laat PhiRater de routines uitvoeren en laat de transportverantwoordelijke, met de gewonnen tijd, de transporten verder optimaliseren.”

Besparing van 8 tot 25%

PhiRater verhoogt de efficiëntie van het transport management en vooral: bedrijven besparen al snel 8 tot 25% op de totale transportkost dankzij het intelligent omspringen met alle variabelen. KMO’s en multinationals zijn de voordelen van de web bases tool momenteel volop aan het ontdekken.  

Toon Fabry: “ De reacties zijn heel positief. In vele bedrijven is er vandaag de dag gewoon geen klare kijk op de werking en de totale kost van het extern transport. En dan hebben we het over ALLE directe en indirecte kosten. PhiRater biedt ook overzichtelijke analyserapporten en met die inzichten hebben bedrijven iets concreet in handen om het transport management verder te optimaliseren. “

Patrick Colpaert: “Net door onze eigen jarenlange ervaring in de transport consultancy weten we dat bedrijven absoluut meer controle willen op het transport budget. Maar ze weten niet hoe.  PhiRater is de oplossing. Het komt bovenop het ERP systeem van een bedrijf en zorgt voor een efficiënte workflow, de nodige inzichten zodat je continu kan optimaliseren én leidt finaal naar een fameuze kostenbesparing.”

Wereldwijde interesse

Toon Fabry : “Wij richten ons nu volop op de Belgische en Nederlandse markt maar volgend jaar gaan we zeker internationaal. Bedrijven die interesse hebben kunnen trouwens een gratis trial uitproberen. Zo ontdekken ze meteen hoeveel voordeel ze uit PhiRater kunnen halen!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders