Uren bezig met het controleren van transportfacturen? Het kan ook snel en efficiënt.

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Manueel facturen controleren en vergelijken met de vooropgestelde tariefprijzen van koerierdiensten, transporteurs en forwarders? Dat is zo goed als onbegonnen werk! Of we zouden er uren en dagen zoet mee willen zijn.

Deze verzuchting horen we  al te vaak bij onze klanten. Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van de PhiRater transport control tower hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Hoe werkt de automatische factuurcontrole van PhiRater?

 

  • PhiRater standaardiseert en uniformiseert alle afgesproken tarieven en toeslagen op basis van de juiste parameters en variabelen.
  • Eenmaal je transportorder gekend, wordt deze exact voorgerekend op dezelfde manier als waarop je vervoerder deze zal afrekenen.
  • Als de  transportfactuur op je bureau of in je mailbox terechtkomt, kan die automatisch worden gematcht. Alle mogelijke afwijkingen worden er onmiddellijk uitgelicht.
  • Zijn er onvoorziene toeslagen zoals wachturen, retournames, etc…? Dan wordt dit onmiddellijk gerapporteerd en kan het besproken worden op de eerstvolgende vergadering.

Factuurcontrole = 100% tijdswinst = geen overbodige betalingen

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders