Snoepmultinational Cloetta kiest voor PhiRater

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

“Hoe meer we automatiseren, hoe beter wij kunnen focussen op onze klant en op wat die van ons verlangt.”

Patrick Ravenstijn, Customer Service Manager bij Cloetta

Zoetwarenfabrikant Cloetta kennen we van de merken Sportlife, Xylifresh, Lonka, Läkerol, Red Band, Venco en King. De multinational met hoofdkantoren in Nederland en Zweden telt negen fabrieken verspreid over Europa. Om het wegtransport tussen de fabrieken en naar de klant nog beter te managen en de administratie te structureren, kiest Cloetta resoluut voor digitale transformatie, met PhiRater als partner.

“Cloetta had behoefte aan een eenvoudige transporttool waarmee we het transportmanagement van alle zuster-fabrieken aan elkaar konden knopen. We hebben hiervoor een tender uitgestuurd en PhiRater kon ons het meest overtuigen”, vertelt Monique De Dekker-Grunt, verantwoordelijk voor Customer Services Support Intercompany en Export.

Helikopter-view op alle transportactiviteiten

“We zien PhiRater in de eerste plaats als een rapportage oplossing”, zegt Customer Services Manager Patrick Ravenstijn. “We wilden vooral meer inzichten in ons transport: welke transporteur werd waar ingezet, voor welke kosten en met welke service? De analyserapporten van PhiRater geven ons een ‘helikopter-view’. Vroeger moesten we hiervoor eerst Excel sheets invullen om daarna de data handmatig te analyseren”

Geen gedoe met mapjes en Excel-sheets

De transportorders voor alle Cloetta-fabrieken worden in de hoofdzetels opgesteld. Monique De Dekker-Grunt: “Dankzij PhiRater kunnen we snel tarieven vergelijken en de beste transportoplossingen aanbieden aan onze fabrieken. Voor ons betekent dit een sterke administratieve vereenvoudiging want we vullen de opdracht één keer in waarna het automatisch naar de leverancier wordt doorgestuurd. Dat werk een stuk makkelijker dan het gedoe met mapjes en filetjes en data die moet worden overgetypt. De fabrieken controleren de transport facturen aan de hand van Phirater; voor de toekomst willen we dit automatiseren.

Meegroeien met de klant

Cloetta werkt ondertussen al enkele maanden met PhiRater en ondervindt duidelijke voordelen in de workflow. Patrick Ravenstijn: “Toch zijn er ook zaken die nog beter kunnen. We zien de samenwerking met PhiRater dan ook als een ‘ongoing process’. Door de tool dagelijks te gebruiken ontdekken we elementen die voor onze workflow nog verbeterd kunnen worden. PhiRater staat open voor onze feedback en de ontwikkelaars reageren snel op onze vraag naar eventuele aanpassingen.”

Cloetta investeert als verlader zeer bewust in de verdere digitalisering van de hele transport flow. Digitale transformatie is dan ook een must voor bedrijven met een toekomstgerichte visie. Patrick Ravenstijn: “Hoe meer we automatiseren, hoe beter wij kunnen focussen op onze klant en op wat die van ons verlangt. Zo kunnen we tegemoet komen aan die grote behoefte aan snelheid en flexibiliteit. Dat is uiteindelijk veel belangrijker dan het ingeven van data in Excel!”

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders