Zo beheers je die extra kosten van de kilometerheffing

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

De invoering van de kilometerheffing veroorzaakt heel wat onrust en verwarring binnen de transportsector. Ondertussen is wel duidelijk dat die extra kosten van de tolheffing worden doorgerekend aan de verladende partij. Veel verladers weten zich vandaag nog geen raad met hoe ze die toeslagen moeten verwerken of simuleren. Daardoor hebben ze geen controle op de eigen tarieven.

Hoe bereken je toeslagen in alle maten en vormen?

Je hebt vandaag toeslagen in percentages maar ook toeslagen per pallet en deze verschillen ook nog eens per route die je neemt. Met de slimme software van PhiRater kan je de additionele kosten in alle vormen en maten heel gemakkelijk verwerken.

  • Simuleren zodat je weet waar je aan toe bent

PhiRater maakt een accurate voorspelling van je transportkost door een simulatie uit te voeren op basis van je historiek. Stel, je vervoerde tot nu toe regelmatig een bepaalde lading van Antwerpen naar Warschau. PhiRater zal de vroegere parameters combineren met nieuwe additionele kosten zoals kilometerheffing op Belgische en Duitse wegen en berekent zo in een mum van tijd een realistisch tarief voor je nieuwe transportorder.

  • Maandelijkse rapportage om eigen tarieven bij te sturen

PhiRater levert handige en heldere analyserapporten zodat je bijvoorbeeld per maand kan bekijken wat die nieuwe toeslagen precies betekenen voor je organisatie. Dankzij deze inzichten kunnen bedrijven de eigen tarieven of werking afstemmen op de nieuwe realiteit.

kilometerheffing beheersen = eigen tarieven beheersen

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders