Hoe kunnen verladers hun winstmarge vergroten?

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Bedrijven uit de textiel- en voedingssector, maar ook andere ondernemingen die beroep doen op externe leveranciers voor hun transport, worstelen met hun winstmarges. Enerzijds zijn er de (stijgende) kosten voor transport. Anderzijds zijn er de steeds hogere eisen van de consument. Het is dan ook de kunst om kosten zo te beheren dat die marges niet verdwijnen maar groeien. En dat lukt dankzij slimme transport software.

De honger naar flexibiliteit en snelheid bij afzetmarkt en consument

De individuele consument, maar ook de afzetmarkt in het algemeen, eisen snelle en flexibele leveringen. Of het nu gaat over een aan huis-geleverd-pakketje of een just-in-time levering van exotisch fruit aan de supermarkt: het moet volledig op maat van de klant en liever vandaag dan morgen.

Om tegemoet te komen aan die eisen én om controle te houden op de gemaakte kosten, kan je vandaag niet meer zonder slimme en ultramoderne transport software. Het is de enige manier om de hele logistieke keten in bedwang te houden en te zorgen dat je winst blijft maken én dat je winstmarges kunnen groeien.

PhiRater is volledig ontwikkeld op maat van de behoefte van verladers. Dankzij onze software kunnen onze klanten uiterst flexibel omspringen met alle variabelen van het transport en alle eisen van de consument.

Reductie van transportkosten tot 25%!

Zo maakt PhiRater het mogelijk om voor elk individueel order de goedkoopste, meest kwaliteitsvolle of meest ecologische oplossing te vinden in enkele seconden tijd. De software berekent in een razend tempo alle variabelen en vergelijkt de tarieven van je verschillende transportpartners. Elk order kan zo heel simpel uitgevoerd worden volgens de specifieke noden en eisen. PhiRater kan daarbij eenvoudig toegevoegd worden als add-on op je bestaande ERP-systeem.

Dankzij PhiRater

  • beschik je ook voortdurend over analyses m.b.t. je externe leveranciers, hun prestaties, het aantal orders en de verschillende kostenposten die daaraan gelinkt zijn.
  • En je hebt volledige controle over de facturen die automatisch gecontroleerd worden.
  • Omdat alle belanghebbenden van je bedrijf toegang krijgen tot PhiRater verandert het hele kluwen van extern transport in een transparant en controleerbaar bedrijfsfacet dat je bovendien handig kan optimaliseren.
  • Klanten die PhiRater gebruiken, kunnen dan ook rekenen op een kostenbesparing van 8 tot 25%.

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders