PhiRater integreert Cumul.io in eigen platform

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

Of hoe Vlaamse digitale innovators de logistieke wereld  vooruit helpen

Sinds december 2015 bestormt PhiRater de logistieke wereld met een revolutionaire web based rater die het transportbeheer van verladers tot 80% automatiseert. De jonge start-up Cumul.io lanceerde een cloudplatform waarmee gebruikers op de meest eenvoudige manier hun data en statistieken kunnen visualiseren. Vandaag slaan de twee Leuvense innovators de handen in elkaar.

Met PhiRater vinden verladers in real time de beste transportoplossing voor elk individueel order. Met één muisklik start daarna de hele flow van order tot facturatie met een enorme tijdswinst tot gevolg. Maar naast het verhogen van de efficiëntie, verschaft PhiRater ook rapporten waardoor transportmanagers, CEO’s en alle andere betrokkenen inzicht krijgen in de performance van het transportbeheer. Toon Fabry: “Om te kunnen optimaliseren moeten beslissingsnemers data makkelijk kunnen analyseren. Om dit binnen PhiRater nog uitgebreider aan te bieden, zijn we dit partnership met Cumul.io aangaan.”

Dankzij Cumul.io kunnen decision makers op een heel gemakkelijke  en snelle manier zelf informatie uit verschillende databronnen visualiseren en analyseren. Cumul.io integreerde haar platform eerder al met TopSportLabs. Vandaag doen ze dat met PhiRater. Bruno Verbruggen van Cumul.io: “ Verladers die gebruik maken van PhiRater hebben meteen een tool in handen om beter onderbouwde beslissingen te nemen. Men kan zelf filters toepassen waarover analyses gewenst zijn: de resultaten van een bepaalde periode, van een welbepaalde transportpartner, etc.…Daarna verschijnen heldere visualisaties van die analyseopdracht.”

“Cruciale kennis voor wie meer kostenefficiënt wil werken.”

De transportkosten zijn in vele bedrijven hoog en toch is het een kostenpost waar slechts weinig ondernemers echt inzicht over hebben. Toon Fabry: “Daarom dat de uitbreiding van onze rapportage een enorme plus is. Verladers ontdekken bijvoorbeeld onmiddellijk hoe hun verschillende transportpartners zicht tegenover elkaar positioneren. Dat inzicht is belangrijk bij de onderhandelingen over nieuwe samenwerkingscontracten. Ook de performantie kan sneller geanalyseerd worden. Dankzij overzichtelijke statistieken ontdek je in één oogopslag hoeveel tijd er zit tussen het plaatsen van een order, het oppikken en het leveren.  Cruciale kennis voor wie meer kostenefficiënt wil werken.”

Zowel PhiRater als Cumul.io zijn erop gebrand om de bedrijfswereld verder te transformeren naar het digitale tijdperk. Want enkel zo zullen bedrijven snel en flexibel kunnen reageren op vragen vanuit de markt. Toon Fabry: “Ook wij zijn voortdurend in beweging en spelen in op de feedback die we van onze klanten krijgen. Met de nieuwe  integratie van Cumul.io kunnen we op dat vlak nog sneller schakelen.”

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders