De kilometerheffing is een feit. Wat nu?

Omdat er zoveel tijd kruipt in de controle van facturen doen vele bedrijven dat niet of nauwelijks. Het resultaat laat zich raden: bedrijven betalen vaak te veel voor hun extern transport. De sector schreeuwt om een oplossing. Met de ontwikkeling van PhiRater hebben we daarom van ‘automatische factuurcontrole’ een topprioriteit gemaakt.

Hét moment om opnieuw te tenderen met slimme software

Dat de kilometerheffing er komt, staat vast. Dat de prijzen voor wegtransport hierdoor zullen stijgen, is ook een zekerheid. Maar lijdzaam toezien hoe je factuur voor externe transportkosten de hoogte in gaat? Dat is niet aan de orde!

De invoering van de tol is hét moment om als verlader kritisch naar je kosten te kijken en er voor te zorgen dat je inzicht en controle houdt over je totale transportuitgaven. Vergelijk dus transporttarieven van potentiële partners en bestudeer welke extra kosten worden doorgerekend. Als je als bedrijf afhankelijk bent van extern transport, heb je er alle belang bij om nu tenders uit te sturen naar potentiële transportpartners.

Vrees voor heel wat extra werk? Ongegrond!

De vrees dat er nu een berg aan extra werk op je afkomt om al die offertes te analyseren en berekenen, is ongegrond. Met PhiRater ontwikkelden we een uiterst flexibel IT-systeem waarmee je het transport op een intelligente manier managet. Zo kan je o.a. op een vereenvoudigde manier tenders uitsturen.

  1. Tendertraject zonder gedoe
  • Met PhiRater beschik je over verschillende standaard templates. Je hoeft dit niet zelf uit te werken, ze zijn klaar voor gebruik.
  • Je hoeft geen offertes ‘uit te sturen’. PhiRater zorgt dat je potentiële partner zijn tarieven en andere kenmerken kan opladen in jouw template binnen PhiRater.
  • Eens je alle tarieven hebt ontvangen, kan je simpelweg simulaties gaan maken zodat het selectieproces heel eenvoudig wordt.
  1. Tarieven en partners vergelijken in een handomdraai

Het belang van tenderen is niet om uiteindelijk één enkele transportpartner te selecteren. Het is voordeliger om een short-list van logistieke dienstverleners aan te leggen, zodat je nadien per order – en dus per specifieke criteria- een keuze kan maken qua partner.

Want dat is wat de software van PhiRater doet: het analyseert in enkele seconden alle complexe variabelen die van toepassing zijn op een bepaald transportorder en presenteert je de meest geschikte transportpartner met zijn meest geschikte oplossing.

Laat de komst van de kilometerheffing je niet zomaar afschrikken. Het is het uitgelezen moment om te tenderen en alle opportuniteiten van slimme IT-software ten volle te benutten!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders