Onderzoek: de keiharde noodzaak voor de logistieke sector om te veranderen

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

De ‘kenner’ die jaren geleden riep dat de logistieke sector ‘niet snel genoeg verandert’, is steeds minder een roepende in de woestijn. Sterker, er is inmiddels een heel leger ‘deskundigen’ dat deze boodschap uitspreekt. PwC deed onderzoek en stelt in het visierapport ‘Shifting Patterns’ ook dat bedrijven met een grote component technologie snel serieus moeten gaan nemen.

De logistieke sector staat nog altijd bekend als iets conservatief en dat is ook waar de belangrijkste kritiek van de onderzoekers op is gericht: ondernemers moeten goed naar hun businessmodel kijken en een richting kiezen, ofwel keuzes maken. Beslissingen over het gebruik van technologie hebben daarbij prioriteit. Nodig zijn goede data-analyses, het automatiseren van zoveel mogelijk menselijke handelingen en het omarmen van het ‘fysical internet’. Dat laatste houdt een wereld in waarbinnen bedrijven met behulp van verbonden en open netwerken van logistieke diensten fysieke goederen verplaatsen. Inzicht in ketendata en controle zijn daarbij van enorm belang en PhiRater kan hierbij ondersteunen.

Van helder inzicht tot kostenbeheersing

Waar data vandaan komt in de moderne logistieke keten is niet van belang. Zolang die data maar soepel en gestructureerd arriveert en weer is te verzenden, komt het met de zending ook wel goed. De onderzoekers van PwC schrijven in ‘Shifting Patterns – the future of the logistics industry’ over een belangrijk obstakel in de vorm van het gebrek aan ‘digitale’ cultuur en bekwaamheid. En hoewel dat bij veel logistieke bedrijven niet aanwezig is, is dit vandaag de dag ook niet zo moeilijk om te omarmen. Neem wederom PhiRater, dat is snel in gebruik te nemen en deze transport control tower zorgt voor de belangrijkste aspecten waar bedrijven vandaag de dag  behoefte aan hebben: helder inzicht in transportstromen, soepele data-uitwisseling, controle en kostenbeheersing.

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Er zijn vier keuzerichtingen

Bedrijven hebben vier keuzes bij het bepalen in welke richting ze zich bewegen. Ze kunnen besluiten om onderdeel te willen zijn van het fysical internet, over te stappen op nieuwe businessmodellen, specialist te worden in complexe processen of zich te richten op grootschalige operaties. Maar al deze ‘keuzerichtingen’ hebben één belangrijke gemene deler en dat is de technologie. De basis daarvan moet op orde zijn.

PhiRater Transport Control Tower: Webgebaseerd platform

Bovendien: in een snel veranderende wereld is het kunnen beschikken over een webgebaseerd platform waarmee alle transport gerelateerde activiteiten zijn te beheren onmisbaar. PhiRater is een goed voorbeeld van zo’n platform of ‘control tower’ en dankzij de cloudtechnologie achter de schermen, is het platform snel aan te passen aan nieuwe markteisen of wensen. In uitdagende en snel veranderende tijden vastzitten aan een IT-systeem dat doet denken aan een blok beton, wil immers niemand. En leiden tot innovatieve ideeën of vooruitstrevende oplossingen doet dergelijke IT ook niet.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Phirater Transport Control Tower? Neem snel contact met ons op.

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders