Het wensenlijstje van verladers: inzicht, controle én besparingen op transportkosten!

Echte cloudgebaseerde IT-oplossingen kunnen zorgen voor een enorme tijdwinst. Niet alleen zijn deze tools praktisch in gebruik, ook zorgen ze op een laagdrempelige manier voor een soepele uitwisseling van data in de logistieke keten. Met PhiRater kun je al snel 80 procent van je orders volledig automatiseren. En dat niet alleen, dit resulteert ook in een drastische kostenbesparing.

Vervoersprestaties zijn vandaag de dag prima en overzichtelijk weer te geven. Buikgevoel volstaat niet langer. De realiteit is helaas wel dat veel verladers nog onvoldoende cijfers voorhanden hebben. Ze missen de gegevens over de vervoersprestaties (inclusief de overzichtelijkheid ervan) om de eigen keten te controleren. Ook beschikken ze niet over de modernste IT-tools. 

Transportkosten kunnen omlaag

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door een IT-dienstverlener blijkt dat verladers verwachten dat transportkosten met vijf tot tien procent kunnen dalen als er wel voldoende overzicht is en ze de juiste IT-middelen kunnen gebruiken.

Onvoldoende beeld van eigen kunnen

Er komt een opzienbarende mismatch uit het onderzoek naar voren. Enerzijds is de behoefte van verladers aan financiële controle op de logistieke kosten groot. Anderzijds is het beeld van het eigen kunnen onvoldoende. De wens om het inzicht in de logistieke stromen te verbeteren is er onder veel verladers eveneens en dat is begrijpelijk. Een kwart van de verladers zegt bovendien op zoek te zijn naar mogelijkheden om de logistieke flow voor fulfilment te verbeteren.

Slechts klein deel gewenste data voorhanden

Het meest in het oog springende percentage is dat 82 procent van de ondervraagde verladers meent dat data-integratie voor tracking & tracing is gerealiseerd, maar de praktijk wijst uit dat slechts 22 procent van de benodigde/gewenste gegevens in het eigen systeem aanwezig zijn. Een groot deel van de verladers haalt deze informatie vervolgens maar uit de webportal die de transporteur beschikbaar stelt. Een verlader die PhiRater gebruikt als transport control tower slaat enkele vliegen in één klap: controlemogelijkheden verbeteren en vervoerdersprestaties zijn direct zichtbaar.

Controle leidt tot heldere besluitvorming

Wie ketenregie wil hebben zal stappen moeten zetten. En gezien de behoefte aan controle, aangevuld met inzicht in de prestaties van vervoerders, is de stap naar de adoptie van PhiRater een kleine. Werken met PhiRater geeft nog een aantal extra controlemogelijkheden. En wederom blijkt uit het onderzoek dat daaraan behoefte is. Waarom hechten vervoerders niet al teveel waarde aan de prestaties en de efficiency van externe vervoerders? Simpelweg omdat ze hier niet of nauwelijks zicht op hebben. De info die nodig is om hierop meer zicht te krijgen, dient uit diverse IT-tools en van verschillende partijen te komen. De vraag is zelfs of deze gegevens uit de aparte systemen wel met elkaar te integreren is. Met de PhiRater transport control tower  is dit eenvoudig voor elkaar te krijgen. U bent als verlader immers de ketenregisseur. Heeft u uw vervoerders zover dat ze data op de door u gewenste manier aanleveren, dan kunt u ook heel eenvoudig binnen het platform een overzicht samenstellen en de vervoersprestaties inzichtelijk maken. Dat is wel zo prettig, mocht u een heldere besluitvorming nastreven!

PhiRater gratis uitproberen? Contacteer ons!

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders