Herken je deze tijdrovende stappen in je transport workflow?

Try out our intelligence tool at 'PhiRater Play'

Please fill in a valid email address and get access to our demo environment


Tussen het plaatsen van een transportorder en het controleren van de uiteindelijke transportfactuur zitten bij vele verladers heel wat onnodige tussenstappen. Die ‘oude manier van werken’ is niet alleen tijdrovend, maar ook geldverslindend.

Wij stellen je hieronder 6 vragen over jouw logistieke workflow. Antwoord je op de meeste vragen ‘ja’? Dan is het hoog tijd voor verandering!

 • Overtypen van orders

  Moeten de gegevens van de sales orders overgetypt worden naar de systemen van de transporteurs?

 • Opzoeken van juiste prijzen

  Zoekt de transport manager tussen verschillende Excel sheets of kopieën van transportbedrijven om daar telkens tarieven terug te vinden? Of wordt er nog telefonisch contact genomen?

 • Vergelijken van transport opties

  Wordt alle vergaarde informatie daarna naast elkaar gelegd of in Excel ingegeven om dan zorgvuldig tarieven te vergelijken? Met de nodige manuele handelingen?

 • Opmaak transportdocumenten

  Worden transportdocumenten telkens opnieuw opgemaakt en moet de transport manager de nodige data op verschillende plaatsen gaan opzoeken?

 • Opvolging van transportorders

  Moeten de orders telefonisch opgevolgd worden om te weten te komen hoe het staat met het transport?

 • Factuurcontrole

  Worden alle binnenkomende transportfacturen manueel gecontroleerd?

Klaar voor complete administratieve vereenvoudiging?

Wie op de meeste bovenstaande vragen met ‘ja’ moet antwoorden, zit vast in een oude structuur en mist de kans om winstmarges te vergroten. PhiRater zorgt dat die hele administratieve flow, spectaculair wordt gereduceerd waardoor er duchtig kan bespaard worden op tijd en geld.

 • Verladers kunnen dankzij onze web based oplossing in real time hun transportcontracten vergelijken & evalueren.
 • Zo krijgen ze onmiddellijk de beste oplossing volgens de specifieke parameters van hun transportorder.
 • Verladers zetten daarna het transport in gang met een simpele muisklik. Wat volgt is een sterk vereenvoudigde en versnelde administratieve afwikkeling van het order. Transportdocumenten worden beheerd in de cloud. Verladers, leveranciers en andere betrokkenen hebben rechtstreeks toegang tot alle data en kunnen die zeer gemakkelijk uitwisselen.
 • Deze flow eindigt met de automatische facturatie én facturatiecontrole. Zo moet jouw team enkel nog focussen op eventuele afwijkingen tussen factuur en offerte.”

Share this post


DOWNLOAD OUR WHITEPAPER

The future of logistics:

5 critical insights for shippers and forwarders